Ik ben Francien Kramer,  ik werk als zelfstandige en begeleid zorgprofessionals met werkdruk & werkstress bij het aanbrengen van een goede werkbalans. Deze pagina geeft je een idee met wat voor type je te maken krijgt als je met mij in contact komt.  

Mijn achtergrond - Ideaal & Praktijk

Na mijn sociale studie (SPH) heb ik gewerkt als leefgroep begeleider in de jeugdzorg en als methodiekdocent in het beroepsonderwijs MBO zorg & welzijn. Vol ambitie stapte ik de praktijk binnen; nu zou ik mensen helpen!

Dat viel tegen! De praktijk bestond uit samenwerken met overbelaste collega’s, complexe problematiek en moeizame communicatie. Ik kreeg last van stress en mijn  idealen werden al snel ingeruild door de noodzaak om staande te blijven, wat nou helpen?!  Hoe dan? 

 Ik stelde vragen als:

  • Hoe blijf ik staande in mijn werk?
  • Hoe voeg ik waarde toe?
  • Hoe kom ik  een negatieve spiraal (negatieve gedachten) weer in flow?
  • Hoe zorg ik goed voor mijzelf?
Deze vragen hebben er toe geleid dat ik mij ben gaan verdiepen in stress, communicatie, gedragspsychologie en werk. 

Leren is mijn eerste drijfveer! Naast lezen, één van mijn grootste verslavingen (echt in elke ruimte in ons huis ligt wel een boek gerelateerd aan communicatie of psychologie), experimenteer ik met mijn eigen adviezen, neem coaching en volg webinars, opleidingen en trainingen. Ik vind leren en ontdekken leuk en management boeken zijn bij mij net zo favoriet als chocola (al is dat laatste dan weer superslecht voor mij).

Balans is voor mij de rode draad die alles verbindt. Het aanbrengen daarvan echter, is naar mijn idee één van de grootste uitdagingen waar elke professional in zijn werk mee te maken krijgt. Als zelfstandig coach heb ik mijn werk ervan gemaakt om professionals daarbij te begeleiden.

Een paar steekwoorden die mij als persoon omschrijven:

  • Nieuwsgierig, als kind op een trouwerij van mijn tante stonden de eigenschappen van alle gasten op kaartjes bij het bord. Je mocht jezelf zoeken… bij mij stond: wil het naadje van de kous weten. Ik vond dat als kind maar een stomme omschrijving. Het klonk zo negatief. Inmiddels ben ik daar overheen. Ik ben nieuwsgierig in die zin dat ik wil weten wat een ander beweegt, hoe iemand keuzes maakt en wat iemand tegenhoudt.
  • Idee rijk: ik heb veel ideeën en uit deze gevraagd en ongevraagd, vanuit de intentie om ideeën toe te voegen die helpend en inspirerend zijn bij wat de ander wil bereiken. Bij mijn klanten en vrienden sta ik bekend om mijn ‘ideetjes en tips’ .
  • Een gezin, mijn gezin bestaat uit mijn man (muziektherapeut en auto knutselaar) een zoon (woont net op zichzelf) een dochter (halverwege middelbare) en een zoon (basisschool). En een kat (Karel) We hebben dus altijd genoeg te doen.
  • Zelf kom ik uit een groot gezin. Opgegroeid in de polder en grootgebracht tussen aardappels, uien en tulpen. Mijn vader was boer en regelmatig ziek als gezin draaiden we volop mee om de boel draaiend te houden. Balans was ook toen al een kernwoord.
  • En verder; ik hou van humor, domme grapjes die zorgen voor enige relativering, kletsen met vriendinnen over de zin van het leven, ik geloof in God en een leven na de dood en ik hou van zon, zee, strand en bloemen (behalve hyacinten). Verder hou ik van appeltaart, chocola en gezond eten. Ik kan totaal niet tegen drank, vind mensen leuk en heb een duidelijke eigen mening die ik uit maar ook goed voor mij kan houden. Ik vind mensen leuk, hou van gezelligheid en geniet intens van tijd voor mijzelf (lekker lezen in een boek). Sporten is niet echt mijn ding; dat heeft vooral te maken met mijn reuma waardoor veel sporten niet echt fijn zijn, wel wandel en fiets ik graag en doe mijn gym oefeningen op een matje.

Ik denk dat je nu wel een indruk hebt, voel je vrij om contact op te nemen!

francienkramer.nl draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches