Over Francien

Ik ben Francien Kramer,  ik help zorgprofessionals goed voor zichzelf te zorgen.

Wat is mijn visie op goed voor jezelf zorgen?

  • Een gezonde leefstijl
  • Effectief communiceren, grenzen aangeven
  • Leren omgaan met werkdruk

Ideaal & Praktijk

Het leukste beroep! 

Werken met mensen en hen verder helpen. Na mijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik gewerkt als leefgroep begeleider in de jeugdzorg en als methodiekdocent in het beroepsonderwijs.

Vol ambitie stapte ik de praktijk binnen; dit was het echte leven, nu zou ik mensen helpen. Al snel kwam ik erachter dat het leven in de zorg weinig ruimte biedt aan ideaal. Ik kwam terecht in een cultuur met overbelaste collega’s, complexe problematiek en vaak moeizame communicatie. Mijn idealen werden al snel ingeruild door de noodzaak om staande te blijven, brandjes blussen, zorgen dat het niet erger werd.

Ervaringen

Mijn aandacht verschoof naar de rol van de professional in de organisatie. 

  • Hoe kan deze zich het beste ontwikkelen?
  • Wat heeft een professional nodig om staande te blijven in een hectische vaak onvoorspelbare cultuur?
  • Hoe kom je van een negatieve spiraal weer in de flow?
  • Hoe bied je waarde aan je doelgroep?
  • Hoe zorg je goed voor jezelf, zowel in werk als privé?

Deze vragen zijn leidend geweest in mijn ontwikkeling als professional en coach.

Visie & Missie

Het is mijn missie dat professionals in zorg en welzijn net zo goed zorgen voor zichzelf als voor de ander.

Mensen die hulp zoeken, of dit nu op lichamelijk, psychisch of sociaal gebied is,  hebben rust en kalmte nodig om overzicht te krijgen, keuzes te maken en te kunnen herstellen.

Dat vraagt om professionals die vanuit evenwicht in de zorg voor zichzelf gericht kunnen zijn op de ander, met aandacht. 

Een zorgprofessional die niet goed voor zichzelf zorgt heeft een tekort. Vanuit een tekort heb je weinig te geven. Doe je dat toch, dan loop je leeg en word je ziek.

Functioneer jij goed, doe jij het werk waar je in gelooft, dan ben je een inspirerend rolmodel voor de ander.

Francien Kramer

Hoe help ik jou?

Graag help ik jou bij het maken van krachtige keuzes. Zodat het goed gaat met jou en je daardoor meer kan betekenen voor de ander.

Dat doe ik door te schrijven over onderwerpen specifiek voor jou als sociale dienstverlener. Om je te inspireren, je een hart onder de riem te steken maar ook om je dingen op een andere manier te laten bekijken.  Ga naar: Aanmelden E-zine en meld je aan.

Wil je persoonlijk begeleid worden bij het krijgen van meer ruimte in je werk & leven, vanuit waar jij nu staat?  Bekijk welk Coachingtraject bij jou past.