Over Francien

Ik ben Francien Kramer, getrouwd en moeder van 3 kinderen. In mijn werk als (loopbaan)coach begeleid ik sociale professionals die werken in de sociale sector bij loopbaanontwikkeling, effectieve communicatie en werkdruk.

Ideaal & praktijk

Het leukste beroep wat er is: werken met mensen en hen verder helpen. Na afronding van mijn studie SPH ben ik aan de slag gegaan als jeugdhulpverlener. Ik heb gewerkt op verschillende leefgroepen in de jeugdzorg. Later ben ik als methodiekdocent bij een ROC aan de slag gegaan waar ik studenten opleidde tot begeleider.

Naast de mooie mensen met wie ik mocht werken, werd ik ook geconfronteerd met een hoge werk -en regeldruk, uitval en vaak moeizame communicatie die het werken vanuit idealen onder druk zette.

Door mijn ervaringen in zorg/welzijn verschoof mijn aandacht steeds meer naar de rol en persoon van de professional in de organisatie.  Hoe kun je je het beste ontwikkelen? Wat is er nodig om staande te blijven in een cultuur van ‘brandjes blussen’, hoe houdt je verbinding met eigen idealen en voeg je waarde toe? Hoe krijg je een gezonde balans in werk en privé?

Ik verdiepte mij in persoonlijke -en professionele ontwikkeling, volgde coachopleidingen en las veel over persoonlijk leiderschap, teamontwikkeling, stress, efficiëntie en effectiviteit. In mijn zoektocht naar werkgeluk ontdekte ik steeds meer hoe belangrijk het is om werk te kiezen dat past bij de persoonlijkheid, kwaliteiten en ambities van een persoon. En dat werk aansluit bij waarden, overtuigingen, levensfase en mentale en fysieke gezondheid.

Visie

Op de plekken waar mensen hulp nodig hebben om gezonde, positieve ervaringen op te doen is een klimaat van rust, kalmte en ruimte een voorwaarde om te groeien en doelen te bereiken. De sociale professional is hierin het belangrijkste instrument.

Als professional maak je het verschil door voldoende ruimte te maken voor jezelf en gerichte keuzes te maken waar je voor staat en waar en wat jij wilt bijdragen. Dan ontstaat er rust en overzicht en focus.
 
 

Missie

Het is mijn missie dat professionals in zorg en welzijn net zo goed zorgen voor zichzelf als voor de ander.

Goed zorgen voor jezelf en ruimte nemen om op te laden is een voorwaarde om een ander echt verder te helpen. Als je werkt met mensen waarbij je begeleidt, coacht, traint, verzorgd dan ben jij het instrument.

Genoeg rust en ruimte voor jezelf neemt om op te laden, werk doen wat bij je past, waarin je jouw persoonlijkheid en talent kun laten zien en waar je echt blij van wordt.  Werk dat past bij jouw waarden en overtuigingen. Werk waarvan je gelooft dat het zin heeft.

Functioneer jij goed, dan ben je een inspirerend rolmodel voor de ander.

Francien Kramer

Waarom ruimte?

Ruimte heb je nodig om de dingen die belangrijk voor je zijn te doen. Met een druk en moe hoofd, lekt je energie weg. Je voert niet uit wat nodig is, voelt je opgejaagd en reageert ongeduldig en gehaast op de mensen die jou nodig hebben. 

Je wilt anderen helpen. Daarom heb je gekozen voor een sociaal beroep. Maar wel op zo’n manier dat er ruimte overblijft voor jezelf, je sociale leven, je ambities.

Hoe help ik jou?

Graag help ik jou bij het maken van keuzes. Zodat het goed gaat met jou en je daardoor meer kan betekenen voor de ander.

Dat doe ik door te schrijven over onderwerpen specifiek voor jou als sociale dienstverlener. Om je te inspireren, je een hart onder de riem te steken maar ook om je dingen op een andere manier te laten bekijken.  Ga naar: Aanmelden E-zine en meld je aan.

Wil je persoonlijk begeleid worden bij het krijgen van meer ruimte in je werk & leven, vanuit waar jij nu staat?  Bekijk welk Coachingtraject bij jou past.