Over Francien

Ik ben Francien Kramer,  ik werk als loopbaancoach en help zorgprofessionals met werkdruk & werkstress om goed voor zichzelf te zorgen.

Ideaal & Praktijk

Na mijn sociale studie (SPH) heb ik gewerkt als leefgroep begeleider in de jeugdzorg en als methodiekdocent in het beroepsonderwijs. Vol ambitie stapte ik de praktijk binnen; nu zou ik mensen helpen!

Al snel kwam ik erachter dat de praktijk bestond uit werken met overbelaste collega’s, complexe problematiek en vaak moeizame communicatie. Mijn idealen werden al snel ingeruild door de noodzaak om staande te blijven, maar hoe?  

Professional is het doorslaggevende instrument

Tijdens het werken verschoof mijn aandacht steeds meer naar de rol van de professional zelf. De professional is het instrument en vormt de sleutel in effectieve hulp -en zorg verlening. Ik stelde vragen als:

  • Hoe blijf je staande in een hectische en vaak onvoorspelbare cultuur?
  • Hoe kom je van een negatieve spiraal weer in de flow?
  • Hoe zorg je goed voor jezelf, zowel in werk als privé?

Deze vragen zijn leidend geweest in mijn eigen ontwikkeling en hebben er toe geleid dat ik na diverse coachopleidingen ik nu anderen met deze thema’s begeleid.

Wat ik jou gun als zorgprofessional

Wat ik jou gun als zorgprofessional is dat jij werkt vanuit rust in je hoofd en ruimte in je hart. Dat je werkt vanuit passie en verbinding en net zo goed voor jezelf zorgt als dat je dat voor een ander doet. Dat je jezelf serieus neemt.

Ik gun jou een manier van werken vanuit betekenis en voldoening, zonder dat jezelf onderuit gaat in het helpen van de ander. Ik weet dat je vaak niet gemist kunt worden, dat het werk nooit klaar is en ik gun je evenwicht in het weten wanneer je door moet pakken en wanneer je zegt ‘nu is het genoeg’.

Ik gun je werk in een omgeving waarin je samen met collega’s het beste haalt uit je dienstverlening naar jouw doelgroep. Ik gun je verbinding met jezelf en jouw eigen behoeften en verbinding met de ander. Het ene kan niet zonder het ander.

Ik gun jou gezondheid en vitaliteit zodat je met energie kunt bijdragen. Ik gun jou dat je je eigen talenten en drijfveren kent, dat je geïnspireerd blijft en doet wat jij het liefste doet.

Ik gun jou rust en kalmte om overzicht te krijgen. Dat je ruimte neemt voor je eigen behoeften. Dat je grenzen stelt en hanteert. Dat je hulp durft te vragen, keuzes durft te maken, dat je kan loslaten en kan verbinden.

Maar bovenal gun ik het jou het gevoel van goed genoeg zijn. Dat jij vanuit dat genoeg, kunt bijdragen aan het leven van de ander. Op jouw manier, met jouw talenten en eigenaardigheden. Dat gun ik jou en de mensen met wie jij werkt. Zij hebben jou nodig. Een jou die in evenwicht is.

Hoe ik je kan helpen

Graag help ik jou bij het maken van krachtige keuzes. Zodat het goed gaat met jou en je daardoor meer kan betekenen voor de ander.

Wil je persoonlijk begeleid worden bij het krijgen van meer ruimte in je werk & leven, vanuit waar jij nu staat?  Bekijk welk Coachingtraject bij jou past.

Dat doe ik door te schrijven over onderwerpen specifiek voor jou als sociale dienstverlener. Om je te inspireren, je een hart onder de riem te steken maar ook om je dingen op een andere manier te laten bekijken.  Ga naar: Aanmelden E-zine en meld je aan.