Privacybeleid Francien Kramer advies, coaching, training

Privacyverklaring

In deze privacy verklaring informeer ik jou over hoe ik omga met jouw persoonsgegevens en de manier waarop jouw gegevens verwerkt worden. Deze privacy verklaring is van toepassing op de website www.francienkramer.nl en de diensten die ik aanbied. Door jouw gegevens aan mij te verstrekken, bijvoorbeeld door het invullen van een contactformulier, stem je in met de verwerking van jouw gegevens zoals ik in deze privacyverklaring beschrijf.

Jouw privacy is voor mij belangrijk, als coach ontvang ik persoonlijke informatie van mensen en ik vind het dan ook niet meer dan logisch om hier zeer zorgvuldig mee om te gaan. Daarnaast verplicht de wet mij ook om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. Jouw gegevens zullen dan ook niet aan derden worden verkocht en/of verstrekt tenzij daarvoor een wettelijke noodzaak bestaat.

Mei 2018 | Francien Kramer, advies, coaching, training |www.francienkramer.nl

Bescherming Persoonsgegevens

De privacy van jouw persoonsgegevens neem ik serieus. Francien Kramer zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en/of verstrekken. Ik verwerk persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

Francien Kramer, advies, coaching, training wordt beheerd door Francien Kramer |  KvK: 01115870

Welke gegevens worden verzameld?

Wanneer je bent ingeschreven voor mijn e-zine ‘meer ruimte voor jezelf in een sociaal beroep’, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld, een aankoop hebt verricht of andere aanvragen hebt gedaan voor één van mijn producten en/of diensten, dan zal aan jou gevraagd worden om je gegevens in te vullen. Alleen de gegevens die jij zelf aan mij verstrekt worden door mij verwerkt.

Dit kunnen de volgende persoonsgegevens zijn:

  • Voor en achternaam: om de persoon aan te kunnen spreken
  • Adres: om de klant te identificeren en om bij afname van een product en/of dienst deze te kunnen leveren
  • E-mailadres, telefoonnummer: om contact op te kunnen nemen
  • Website: om gegevens van de persoon en/of het bedrijf met website makkelijk te kunnen vinden
  • Bedrijfsnaam, KVK nummer, BTW nummer: voor het vaststellen van de bedrijfsidentiteit en voor facturatie
  • Nationaliteit, geloofsovertuiging, burgerlijke staat: door jou verstrekt via contact of door het aanleveren van een CV,
  • Geslacht: bij het aanleveren van een CV, afname van een dienst en/of product of door jou verstrekt.
  • IP-adres: voor het bijhouden van bezoekersstatistieken

Met welk doel gebruik ik de persoonsgegevens?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

Je voornaam en e-mailadres gebruik ik voor het verzenden van tips, inspiratie en commerciële mailing en retargeting voor Facebook advertenties. Ik doe dit alleen met de gegevens die ik van jou heb ontvangen omdat je een document van mijn site hebt gedownload of een gratis workshop of training hebt aangevraagd. Ik doe dit niet met gegevens die ik door een contactformulier of offertevraag heb ontvangen. 

Bij het invullen van een contactformulier voor een kennismaking en/of vraag worden voornaam, e-mailadres en telefoonnummer die zijn ingevuld gebruikt, om contact op te nemen en/of vragen te beantwoorden.

De gegevens worden opgeslagen in Autorespond. Vooraf ontvang je een éénmalige e-mail waarin wij je om toestemming vragen om deze gegevens op te slaan om daarmee te voldoen aan de Wet AVG. Bij geen toestemming worden deze gegevens aan het eind van elke maand verwijderd. Op de desbetreffende formulieren staat dit ook aangegeven .

Opslag van jouw gegevens

Wanneer je bent ingeschreven voor mijn E-zine, een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een workshop en/of training, een contactformulier hebt ingevuld of een aankoop hebt verricht en in de toekomst geen e-mail van mij wilt ontvangen, kun je je altijd weer uitschrijven door middel van een link onderaan de e-mail of door contact met mij op te nemen. Je e-mailadres wordt uit mijn lijstmanager verwijderd en je ontvangt dan geen E-zine en/of commerciele mails meer.

Je persoonsgegevens worden opgeslagen in mijn CRM en e-mailsysteem, dit gaat via de servers van Autorespond. De servers van Autorespond zijn gevestigd in Amsterdam. Jouw gegevens kunnen dus worden doorgegeven, opgeslagen en verwerkt in de Europese Unie. Meer informatie over het privacy beleid van Autorespond vind je hier.

Een verzoek voor inzage en/of verwijdering van jouw persoonsgegevens door francienkramer.nl kun je mailen naar info@francienkramer.nl Binnen 30 dagen wordt je verzoek behandeld.

Francien Kramer Webshop

De door jou aangeleverde gegevens worden gebruikt om bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Deze gegevens worden door mij niet aan derden verkocht en/of verstrekt.  Je gegevens zullen uitsluitend aan derden ter beschikking worden gesteld indien zij betrokken zijn bij het uitvoeren van je bestelling.

Francienkramer.nl maakt sinds december 2018 gebruik van Mollie’s diensten als betaaldienstverlener, gegevens in die context worden gedeeld.

Bij betaling in de webshop van Francien Kramer word je voor de transactie altijd verwezen naar de website van een zogenaamde Payment Processor door middel van een beveiligde verbinding. Je betaalgegevens (creditcardnummer, PayPal login of Ideal gegevens worden niet doorgegeven aan onze servers en worden dan ook door Francien Kramer niet opgeslagen. 

De gegevens die door mij worden opgeslagen:

  • Voor -en achternaam, adres, postcode en woonplaats: om de bestelling te leveren aan de juiste persoon
  • Telefoonnummer: mocht ik je willen informeren over je bestelling of op het laatste moment gewijzigde informatie over je kennismaking/intake/coaching/training/workshop doorgeven dan doe ik dit op bepaalde momenten ook telefonisch. Je bent niet verplicht om je telefoonnummer in te vullen.
  • E-mail adres: bij elke bestelling ontvang je van mij, zodra ik je bestelling heb ontvangen, een bevestiging en factuur per e-mail. Bij een bestelling die wordt verzonden zal PostNL (en/of MyParcel) uit mijn naam een e-mail sturen met de track & trace code.
  • IP nummer: jouw IP-adres wordt bij het plaatsen van je bestelling opgeslagen om misbruik bij betaling te herkennen. Als je een transactie start en deze wordt niet afgerond, dan worden jouw transactiegegevens (naam, adres, e-mail en IP) aan het eind van deze maand verwijderd van de server. 

Beveiliging persoonsgegevens

Om jouw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen heb ik passende technische maatregelen genomen. Deze maatregelen, waaronder versleuteling door middel van een SSL-certificaat en two-factor authentication, zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die ik verwerk.

Cookies

Een cookie  is een klein tekstbestandje dat via de server van mijn website wordt meegestuurd en door jouw browser op het apparaat waar je onze website mee bezoekt wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Cookies worden onder andere gebruikt om een website goed te laten werken. Meer informatie over cookies kun je vinden op de website van ConsuWijzer.

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op jouw voorkeuren worden cookies gebruikt.

Facebook Advertentiecookies

Met jouw toestemming gebruik ik, om advertenties beschikbaar te stellen, cookies van Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel). Deze cookies zorgen ervoor dat voor jou relevante advertenties worden weergegeven. Meer informatie over de cookies van Facebook vind je hier.

Tracking cookies

Ik gebruik, met jouw toestemming, sitetracking van Autorespond. Sitetracking plaatst een cookie die bijhoudt welke pagina’s jij op onze website bekijkt. Hierdoor kan ik mijn marketing, diensten en advertenties beter aanpassen aan jouw interesses. Meer informatie over sitetracking vind je hier.

Google Analytics

Ook door onze statistiekenpakket, Google Analytics, worden er cookies geplaatst. Wij willen graag weten hoe onze bezoekers de website gebruiken en hoeveel mensen maandelijks onze website bezoeken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren. Wij willen natuurlijk niet dat je ongewenst gevolgd wordt, echter willen wij jou zo goed mogelijk van dienst zijn en daarvoor hebben we goede statistieken nodig. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. We kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.

Reactie-Module

De reactie-module op mijn blog-artikelen maakt gebruik van het comment-systeem Thrive Comments, ontwikkeld door Thrive Themes.com. Thrive Comments maakt gebruik van cookies om te controleren of je bent ingelogd, en voor analyse van je gebruikersgedrag. Thrive Themes heeft geen toegang tot de gegevens die je via de reactiemodule aan ons verstrekt.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen. Let wel op: door het uitschakelen of verwijderen van cookies kan het zijn dat een website minder goed gaat werken voor jou.

Dingen die je altijd kunt doen:

Schakel ‘cookies van derden’ automatisch uit in je browser.  De moderne browsers (Chrome en Firefox) bieden hiervoor veel opties.

Geef in je browserinstellingen aan dat je niet ‘getrackt’ wilt worden. Je kunt de geplaatste cookies altijd weer verwijderen uit je browser en eventueel kun je ze ook blokkeren per domein. Via de website Your Online Choices kun je meer uitleg vinden hoe je cookies kunt uitschakelen. Heb je verder nog vragen over onze cookies? Neem dan gerust contact met mij op.

Social Media & Links

Wij willen het voor jou graag zo makkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via Social Media. Dit kan onder andere door middel van Social Media (share) buttons.

Van de volgende Social Media Platforms  hebben wij de buttons geplaatst. Lees de privacy verklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy.  Hieronder vindt je de verschillende privacy verklaringen:

Youtube
Soms plaats ik een YouTube filmpje op mijn website, bijvoorbeeld ter illustratie van een blog. Wanneer ik dat doe heb ik de privacymodus ingeschakeld via YouTube. Dit betekent dat YouTube geen persoonsgegevens van jou registreert, tenzij jij de video afspeelt.

Externe Links

Op mijn website tref je links naar externe websites aan. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten francienkramer.nl om. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik je hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Bewaartermijn

De gegevens van jou bewaar ik niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ik ze heb ontvangen. Wanneer jij je uitschrijft voor mijn e-mails/E-Zine, zullen deze persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de desbetreffende maand uit het systeem worden verwijderd.

De gegevens in mijn boekhoud -en CRM systeem bewaar ik tenminste 7 jaar, onder andere om mijn wettelijke verplichting te voldoen.  Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze verplichting door mij verwijderd.

De bovenstaande termijn geldt, mits er voor mij verdere wettelijke verplichtingen bestaan de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Delen van gegevens met derden

Voor zover nog niet opgenomen in deze privacy verklaring, in de volgende gevallen kan het nodig zijn om jouw gegevens door te geven aan anderen:

Facebook gegevens die ik heb ontvangen via het aanvragen van een gratis download/workshop/training deel ik met Facebook om zo advertentiedoelgroepen te maken.

Leveranciers (waaronder ‘bewerkers’). Ik maak gebruik van leveranciers, waaronder websitebeheerders en hostingbedrijven voor het hosten van mijn website. De hosting provider host uw gegevens in Nederland, de websitebeheerder heeft slechts incidenteel toegang tot uw gegevens als dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van het beheer.

Accountant. De gegevens die op uw factuur staan moet ik doorgeven aan mijn accountant.

Juridisch adviseur. Bij een juridisch geschil met jou kan ik genoodzaakt zijn om jouw gegevens door te geven aan een juridisch adviseur en deze in een juridische procedure gebruiken. Daarbij zal ik alleen de gegevens doorgeven die noodzakelijk zijn in verband met de juridische procedure.

Overheidsinstanties. Als ik daar wettelijk toe verplicht ben, moet ik uw gegevens doorgeven aan overheidsinstanties, bijvoorbeeld ad belastingdienst.

Rechten

Recht op intrekking van jouw toestemming.

Je hebt altijd het recht om jouw toestemming voor het verwerken van je gegevens in te trekken, waarna wij je gegevens niet meer zullen verwerken. Het intrekken van deze toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van mijn gegevensverklaring op basis van jouw toestemming, die plaatsvond vóór deze intrekking.

Recht op inzage en rectificatie

Je hebt recht op inzage in jouw persoonsgegevens en het recht om jouw persoonsgegevens te rectificeren. Als je wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou verwerken, dan kun je een schriftelijk inzageverzoek indienen. Mochten jouw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, dan kun je mij schriftelijk verzoeken om jouw gegevens te wijzigen of aan te vullen.

Recht op verwijdering, beperking, verwerking en overdraagbaarheid van jouw persoonsgegevens.

Je hebt het recht op het wissen van jouw persoonsgegevens, een recht op het beperken van de verwerking en een recht om tegen de verwerking bezwaar te maken. Bovendien heb je recht op het overdragen van, of het overdraagbaar maken van jouw gegevens. Je kunt hiervoor een schriftelijk verzoek doen. Binnen 4 weken wordt jouw verzoek in behandeling genomen.  Onder schriftelijk wordt ook verstaan per e-mail. Je kunt je verzoek aan mij e-mailen via info@francienkramer.nl

Klachtrecht.

Als je een klacht hebt over hoe ik omga met jouw persoonsgegevens dan verwacht ik dat je eerst bij mij je klacht meldt en mij de kans geeft zaken op te lossen. Komen wij er niet uit, dan kun je jouw klacht melden bij de https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

Wijzigingen

Ik behoud te allen tijde het recht mijn privacy beleid aan te passen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding. Als het om een belangrijke wijziging gaat zal ik jou daarvan op de hoogte brengen. Deze privacyverklaring is van 17-07-2018.

11-01-2019 | Toegevoegd dat IP-tracking wordt uitgesloten binnen google analytics. Toegevoegd dat inzage en verwijdering van persoonsgegevens aangevraagd kan worden door te mailen naar info@francienkramer.nl Toegevoegd dat YouTube video’s geplaatst worden met ingeschakelde privacymodus.